Ahogy korábban írtam, ételintoleranciáim miatt át kellett állnom egy diétás életmódra, amibe nem férnek bele a bolti péksütik. Ezzel még nagyjából meg is barátkoztam, kivéve egyet - a kakóscsiga. Bármikor bármilyen mennyiségben tudtam enni, így úgy gondolom nem meglepő, ha 3 hónap diéta után előtört, hogy kakóscsigát kell ennem - most! Mivel nem találtam olyan receptet, ami minden tiltott dolgomat kizárja a sok receptet összedolgoztam, és kijött belőle a saját verzióm, ami így néz ki:
Tésztához:
- 200 gr (Nagykun) rizsliszt
- 75 gr barna rizsliszt (Naturbit)
- 25 gr útifűmaghéj
- 20 gr cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- kb 6 gr szódabikarbóna
- egy csipet só
- egy tojás sárgája
- 1,5 dl rizstej
- 50 gr liga margarin (olvasztva)
Töltelékhez:
- 2 ek. olaj (kenéshez)
- 5 ek holland kakaópor
- 5 kanál cukor
A hozzávalókat egy nagy tálba öntöttem, majd addig gyúrtam, míg szép egyenletes nem lett, ezután lisztezett nyújtódeszkán kinyújtottam, lekentem olajjal, megszórtam a cukrozott kakaóval, feltekertem és kb. 1-1,5 cm-s csíkokra vágtam. Isteni lett, csak az első próbálkozásba kevés töltelék került (ezt már módosítottam itt a fenti receptben). Csak ajánlani tudom. Hideg tejjel fogyasztva a legjobb!